Institutul Blecher – încă o ediție reușită

Am avut ceva temeri legate de faptul că miercuri  seară se mai desfășurau două evenimente literare, totuși  s-au dovedit neîntemeiate, a XIII-a ediție a Institutului Blecher s-a desfășurat în cele mai bune condiții, cu alți iubitori de literatură care și-au făcut apariția pentru prima dată pe lângă cei deja ce sunt prezențe obișnuite.  Acest club de lectură inițiat de poetul Claudiu Komartin devine tot mai cunoscut în rândul celor atașați de fenomenul literar și  de reprezentanții literaturii contemporane. Au citit scriitorii Adrian Suciu și Victor Potra. S-a renunțat la „obiceiul” de a se citi poezie înainte, astfel că Victor Potra a citit un consistent text în proză (l-aș numi chiar o nuvelă) intitulat „Plămâni”, lăsându-i lui Adrian Suciu ocazia de a ne citi din poezia sa la final. Adrian Suciu a citit un grupaj de  poeme din volumul său în pregătire intitulat „Viața fără urmări”, pentru care a făcut o supscripție publică ce îi va oferi șansa de a putea publica în condiții foarte bune acest volum. Am înțeles că această supscripție a fost un succes și cartea se va tipări în curând, fiind foarte posibil să apară în aprilie.

Proza citită de Victor Potra i-a captat pe cei prezenți chiar dacă comentariile care au urmat au scos în evidență și unele deficiențe ale acestui text.


Adrian Suciu a citit cu multă dezinvoltură poemele sale, s-a văzut că este demult familiarizat cu conceptul de lectură publică. Am văzut pe chipul său bucuria de transmite și de a-și  constitui legături solide cu audiența sa.

Au comentat textele celor doi autori, scoțând în evidență atât aspectele pozitive, cât și cele negative, următorii: Dumitru Bădița, Mihai Duțescu, Octavian Soviany, Iulia Cucu, Antonia Dragomir, Traian Rotărescu, Ștefan Ciobanu, Augustin Cupșa, Leonard Ancuța și Claudiu Komartin( care are și rolul de moderator). De două ediții Gabriel Daliș scrie o cronică a acestui eveniment pe care o puteți găsi pe blogul dedicat Institutului Blecher. I-am mai remarcat în public pe Gabriela Toma, Cosmin Perța, Dana Banu, Laura Markovski, Eugen Bot și Ana Toma (care face și niște pe fotografii foarte frumoase pe care le puteți găsi tot pe blogul Institutului Blecher).

Așa că a XIII-a ediție a Institutului Blecher  nu a fost cu ghinion, pot spune fără să greșesc că a fost încă o întâlnire reușită.

Q


2 responses to “Institutul Blecher – încă o ediție reușită

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: