Gaudeamus – Herta Muller la Editura Humanitas

Numele Herta Müller(premiul Nobel pe 2009) a fost pe toate buzele iubitorilor de literatură la acest târg. Nu-i de mirare că editurile și-au disputat drepturile de publicare ale operelor ei. Și de data asta a câștigat Humanitas-ul care a făcut toate eforturile necesare pentru a-și trece în portofoliu încă un scriitor de valoare.

Lansarea cărții „Încă de pe atunci vulpea era vânătorul” s-a bucurat de un mare interes chiar dacă autoarea nu a fost de față. Romanul a fost tradus de minunata scriitoare Nora Iuga. Cei care au vorbit despre Herta au făcut-o cu multă dragoste și aproape că nu i s-a simțit lipsa, e vorba de Denisa Comănescu, Oana Pellea, Simona Kessler și Alexandru Șahighian.

Simona Kessler este cea care deține drepturile de autor pentru cărțile Hertei în România și ne-a spus că a cunoscut-o pe scriitoarea germană înainte ca aceasta să emigreze în Germania, nu și-a imaginat în acel moment că are alături de ea pe viitoarea câștigătoare a premiului Nobel. Oana Pellea a evocat prima ei întâlnire cu Herta și a citit un fragment din carte, remarcând în romanele autoarei germane existența unui puternic filon poetic. Alexandru Șahighian este cel care a tradus următoarea carte a Hertei Müller ce va apărea curând, e vorba de Atemschaukel (Leagănul respirației), cel mai recent roman al scriitoarei.

A fost o lansare așa cum li se cuvine unei scriitoare câștigătoare de Nobel și cititorii săi. Remarc încă o dată interesul de care s-au bucurat cărțile Hertei la acest târg, e vorba și de aparițiile ei mai vechi la edituri ca Polirom și Vinea.

Text și foto: quasiote

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: